meringue-semifreddo

meringue-semifreddo

Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!

Liever vegan? Probeer dan deze verrukkelijke vegan ananas-meringuetaart uit Dosia bakt vegan

meringue-semifreddo

nagerecht | 6-8 personen

300 ml slagroom
5 el suiker
200 ml boerenyoghurt
120 g meringues, grof verkruimeld* (Zelf meringue maken kan ook! Ontdek het in deze video)
(wilde bloemenhoning)

extra nodig: kleine cakevorm (inhoud 1 liter) bekleed met bakpapier

Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de boerenyoghurt en 3/4 van de merengue door. Schep de ijsbasis in de cakevorm en verdeel er de resterende meringue over; druk de meringue licht aan. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven.

Haal de semifreddo zo’n 20 min. voor serveren uit de diepvries. Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken. Lekker met wilde-bloemenhoning.

bereiden ± 10 min. / bevriezen ± 4 uur

TIP: schep voor een ijstaart de semifreddobasis in een kleine springvorm (20 cm ø), bedek de bodem eventueel eerst met (chocolade)cake.

Je kunt ook heel eenvoudig zelf meringue maken, kijk maar:

RECEPTEN STYLING EN FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN