flensjes van kokos met ahornricotta en aardbeien

Maak een extra portie kokosflensjes en bewaar die in de vriezer. Zo kun je ze de volgende keer in een mum van tijd op tafel zetten en de ahornricotta en aardbeien erbij serveren. 

Probeer ook dit recept van Valli Little voor taartjes met fruit en yoghurt

kokosflensjes met ahornricotta en aardbeien

ontbijt- of nagerecht | 6 personen

4 eieren
250 ml kokosmelk
25 g kokosmeel
1 el pijlwortelmeel
250 g aardbeien, ontkroond
1 vanillestokje, opengesneden, merg eruitgeschraapt
125 ml pure ahornsiroop + extra voor erbij
1½ el kokosolie
360 g ricotta
muntblaadjes, voor erbij
ook nodig: een flensjespan van 20 cm ø

Klop in een kom de eieren met kokosmelk, kokosmeel, pijlwortelmeel en een snuf zout door elkaar tot een romig, dun vloeibaar beslag.

Doe de aardbeien met vanillestokje en -merg, 80 ml ahornsiroop en 2 eetlepels water in een pan en breng dit al roerend op laag vuur in 3-4 min. aan de kook tot de aardbeien zachter zijn. Neem de pan van het vuur en zet het opzij.

Verhit 1 theelepel olie in de flensjespan op middelhoog vuur. Schep 60 ml (½ soepopscheplepel) beslag in de pan en zwenk de pan tot het over de hele bodem is uitgelopen; giet het teveel terug in de kom. Bak het flensje in 1-2 min. goudbruin, keer het om en bak de andere kant in nog 1 min. gaar. Maak op deze manier 6 flensjes van het beslag en de olie.

Klop in een kom de ricotta met 2 eetlepels ahornsiroop to het mengsel goed vermengd en glad is. Verdeel de flensjes over de borden, besmeer ze met ahornricotta en verdeel de aardbeien erover met extra ahornsiroop en muntblaadjes.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTUUR EN BEREIDING VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

Dit recept komt uit het delicious. boek Feel Good Food. Bestel het hier in onze webshop.

ahornricotta