De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

makreel met brood en kappertjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij kunnen heel erg genieten van vis uit de oven. Bij deze makreel in een krokant jasje van broodkruim en kappertjes loopt ons het water in de mond.

Meer inspiratie voor koken met makreel?

sgombro del Gargano / makreel met brood en kappertjes

hoofdgerecht 4 personen

2 el kappertjes*
50 g fijn broodkruim van focaccia of zuurdesembrood **
½ bos bladpeterselie, grof gesneden
rasp van 1 (bio) citroen
4 makreelfilets

Verwarm de oven voor op 190ºC. Hak de kappertjes fijn. Meng het broodkruim met de peterselie, citroenrasp en kappertjes. Leg de makreelfilets op een bakplaat of ovenschaal en bedek met het kappertjesbroodkruim. Bak ze ± 10 min. tot de korst krokant is en de vis gaar. Serveer met partjes citroen (snijd de citroen waarvan je de schil hebt gebruikt in partjes).

*gebruik het liefst kappertjes op zout: let op deze zijn dus heel zout, dus je hoeft geen extra zout te gebruiken. Veeg overvloedig zout van de kappertjes af. Vers broodkruim: gebruik oud brood en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).

Bereiden ± 25 min. /oven ± 10 min.

RECEPTEN SANDER OVEREINDER FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS

makreel-delicious