sla met avocado en muntthee-kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bewaar de dressing apart in een (jam)potje, dan kun je elke salade ’s avonds voorbereiden en de volgende dag meenemen als lunch. Schenk de dressing pas vlak voor je gaat lunchen erover de sla met avocado en verrijk je salade met wat extra grassige olijfolie.

Heb je de nieuwste dressings van delicious. al geproefd?

sla met avocado en muntthee-kip

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

1 zakje groene thee
½ bos munt
300 g kipfilet
4-8 sneden stevig (desem)brood
1 grote krop kropsla
2 avocado’s
2 sjalotten, in reepjes
75 g oude brokkelkaas
2 el pompoenpitten, geroosterd
4-6 el chutney met tomaat of tapenade

dressing
sap van 2 limoenen
2 tl mosterd
2 tl honing
8 el extra vierge olijfolie

Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg het theezakje, een paar takjes munt en de kipfilet toe. Pocheer de kipfilet zachtjes in 12 min. gaar. Verhit intussen de grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant. Schud voor de dressing het limoensap, de mosterd, honing en olijfolie in een (jam)potje tot een gladde vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak de kropsla schoon en verdeel over een schaal. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en schep de avocadohelften voorzichtig met een lepel uit de schil. Leg ze bij de sla op de schaal en besprenkel alvast met wat
vinaigrette.

Verdeel de kipfilet met 2 vorken in plukjes en verdeel samen met de sjalot, kaas en pompoenpitten over de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover. Geef het brood, besmeerd met de chutney, erbij.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART, YOLANDA VAN DER JAGT, JANNEKE PHILIPPI, MERIJN TOL & NADIA ZEROUALI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, SERGE PHILIPPI STYLING CYN FERDINANDUS, JANNEKE PHILIPPI BEREIDING EKE MARIËN, JACQUELINE PIETROWSKI, JANNEKE PHILIPPI BEWERKING BAS ROBBEN

het saladeboekDeze salade komt uit delicious. hét saladeboek. Bestel dit boek en alle andere boeken hier in de webshop.

sla met avocado