De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

panzanella met oertomaten en yoghurtplatbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal | hapje, hapjes | feestelijk, vakantie, weekend | italiaans | vegetarisch
Panzanella is een traditionele Toscaanse salade met stukjes oud brood en tomaten die in vinaigrette gemarineerd zijn. In deze moderne versie wordt platbrood gebruikt als bordje.
Probeer ook eens deze Toscaanse broodsalade met ansjovis!
kooktijd40 minuten
rusten20 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 sjaloe fijngesneden
  • 3 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 5 oertomaten in verschillende kleuren in plakken
  • 10 kleine oertomaatjes gehalveerd
  • 6 radijsjes in verschillende vormen en kleuren in plakjes
  • 6 radicchioblaadjes in stukjes gescheurd
  • 75 g tuinbonen geblancheerd, dubbelgedopt
  • basilicum cress, voor garneren

yoghurtplatbrood

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g fijngeraspte parmezaan
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 250 g dikke Griekse yoghurt
  • 1 tl zoutvlokken

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het platbrood in een kom. Laat afgedekt met een schone theedoek ± 20 min. rusten.
  • Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lap van 4 mm dik. Gril ze met enkele tegelijk 3-5 min. en keer ze halverwege tot ze gaar zijn, mooi kleuren en lichte grillstreepjes hebben.
  • Klop in een kleine kom de knoflook, sjalot, azijn, olie en wat zout en peper door elkaar.
  • Leg de broden op een plank en verdeel er de tomaten, radijsjes, radicchio, tuinbonen en basilicum over. Sprenkel er vlak voor serveren de vinaigrette over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVEN | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

 

10 jaar delicious boek

De allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit prachtige kookboek. Een echte must-have waar je iedere foodie blij mee maakt. Alle delicious. kookboeken vind je hier.