De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Toscaanse tomaten-broodsalade met vers gezouten ansjovis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
toscaanse broodsalade ansjovis - delicious


aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | italiaans |
In delicious.april 2014 gaat Mister Kitchen op jacht naar Hollandse ansjovis. Een paar jaar geleden kregen wij onderstaand ansjovis-recept van Leonardo Pacenti van Toscanini (Amsterdam).
voorbereiding15 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 4-6 ansjovis vers of gezouten
  • 10 pomodori f andere tomaten met veel smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie extra vergine
  • 6 plakken zuurdesembrood oud, licht, zonder korst
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 1 ui rood, in zeer dunne plakken gesneden
  • ½ bosje basilicum blaadjes gescheurd

instructies

  • Kruis de tomaten in en dompel ze 20 sec. in kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de pitjes (bewaar sap en pitjes) en snijd in repen. Pureer het tomatensap en de pitjes met de ­knoflook en zeef het mengsel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur het brood in stukken en besprenkel met de rodewijnazijn. Meng met de repen ­tomaat, de ui, basilicum en het olijfolie-­tomaatmengsel en schep voorzichtig door elkaar. Serveer de gezouten verse ansjovis erop met de velkant naar boven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Leonardo Pacenti. Fotografie: Eric van Lokven
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


toscaanse broodsalade ansjovis - delicious