hotdogs van mister kitchen

De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt die naam vandaan? Het verhaal gaat dat hij uit Frankfurt komt. De cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel die tussen een broodje zat, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht. Mister Kitchen’s Dutch Dog verenigt hun Hollandse scharrelworst met lokaal lekkers als komijnekaas en andijvie.

Zin in een andere hotdog? Maak dan ook deze van The Fat Dog.

mister kitchen’s hollandse hotdog met homemade worst

lunchgerecht | 10 stuks

10 worsten (zie recept) of Mister Kitchen’s, Butch&Dutch worsten (zie butchdutch.nl)
4 zoete uien, gepeld en in grove stukken
300 g citroenmayonaise
4 el olijfolie
½ krop andijvie, fijngesneden
20 dunne plakjes oude komijnekaas
10 witte puntjes of stukken Turks brood

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet een half uur in de oven. Doe de ui met mayonaise in een keukenmachine en pureer tot een gladde uienmayonaise. Bak de worst in ± 10 min. in een beetje olijfolie en/of boter gaar in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de worst over de broodjes en maak af met andijvie, komijnekaas en uienmayonaise.

Bereiden ± 45 min.

mister kitchen’s worst
worst (± 1 kg)
700 g varkensschouder
300 g buikspek
3 g geraspte nootmuskaat
5 g grof gemalen zwarte peper
3 g verse bieslook, fijngehakt
20 g ijskoud water
1 g zout
± 2 m varkensdarm

Zorg dat de temperatuur van het vlees 4ºC of minder is. Snijd het in blokken van ± 4×4 cm. Maal het grof in een gehaktmolen. Meng alle specerijen, bieslook, water en zout door het vlees. Maal de massa nogmaals in de vlees- molen. Vul de darm met een worstenstopper. Maak een lange worst en draai de worst op gelijke afstanden zodat worsten ontstaan van ± 12 cm. Laat afgedekt 1 nacht rusten in de koeling.

Bereiden ± 30 min. / rusten 1 nacht.

Zelf vlees malen en worst maken?  Kijk op deliciousmagazine/worstmaken

RECEPTEN THE FAT DOG FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, MARIE-PIERRE MOREL STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK PRODUCTIE MERIJN TOL 

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

hotdogs