Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
koele komkommersoep met knoflookgamba’s
lunch- of hoofdgerecht | 4-6 personen
2½ komkommers, geschild
300 ml Griekse yoghurt
75 ml crème fraîche
300 ml kippenbouillon
2-3 druppels tabasco
1 tl zeezout
2 el gehakte verse munt
2 el gehakte verse bieslook
2 el verse gehakte dille
knoflookgamba’s
60 ml olijfolie
400 g middelgrote rauwe gamba’s, gepeld, met de staart eraan
4 tenen knoflook, in plakjes
1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
3 el gehakte bladpeterselie
Snijd 2 komkommers in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Hak ze grof en pureer met de yoghurt, crème fraîche, bouillon, tabasco, zout en alle kruiden in de keukenmachine. Doe in een kom, dek af en zet in de koelkast. Snijd met een dunschiller lange repen van de overgebleven halve komkommer en zet weg.
Verhit voor de knoflookgamba’s de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de gamba’s, knoflook en chilipeper erbij en bak tot de gamba’s net gaar zijn. Breng op smaak en meng de peterselie erdoor. Leg in iedere kom wat gamba’s, schep de soep eromheen en garneer met de komkommerrepen. Breng op smaak met peper.
Bereiden ± 20 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE IAN WALLACE STYLING MICHELLE NOERIANTO