knollenmix-stamppot met gehaktballetjes

Knollenmix-stamppot met gehaktballetjesAls er één gerecht puur Hollands is, is het wel stamppot. Daar zijn dan ook veel recepten voor. Simpele gerechten met groenten van het seizoen als basis. Deze variant op hutspot, met extra knolselderij en venkel, viel op de redactie zeer in de smaak! En bij jullie?

knollenmix-stamppot met gehaktballetjes

hoofdgerecht | 4 personen

750 g aardappelen, in gelijke niet te grote stukken
400 g knolselderij, in grove blokken
2 winterwortels, in stukjes (± 300 g)
1 grote ui, fijngesneden
1 venkelknol, in stukjes (± 250 g)
500 ml vleesbouillon, van 1 tablet
50 g boter
400 g half-om-halfgehakt
2 el kruidenmix voor gehakt
1 ei

Zet de aardappelen, knolselderij, wortels, ui en venkel met de bouillon en 10 g boter op en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook met deksel op de pan in 25-30 min. gaar.

Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en draai er kleine balletjes van. Verwarm de rest van de boter in een kleine braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Leg het deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 10-15 min. zachtjes bakken, keer nu en dan.

Giet het aardappelmengsel af en vang het vocht op. Stamp de knollenmix grof, voeg evt. wat van het vocht toe voor een smeuïg geheel en breng op smaak met zout en peper.

Voeg 100 ml van het vocht toe aan het gehaktvet en roer op wat hoger vuur goed om. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en jus.

Bereiden ± 35 min.

extra jus voor de kids? Vorm een flinke opscheplepel stamppot met een vork tot een mooie toren en duw er dan met een juslepel een mooi holletje bovenin. Doe er wat jus in en wat balletjes omheen en klaar is je Vesuvius!

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

*Dit recept verscheen eerder in delicious. Wil je een exemplaar van delicious. nabestellen? Kijk dan in onze shop!

Knollenmix-stamppot-delicious