Het geheim van goed Italiaans eten? Houd het simpel en gebruik weinig, maar wel de allerbeste kwaliteit ingrediënten.
hoofdgerecht (4 personen)
500-600 g kipfilet (4 enkele filets)
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
40 g boter
2 el olijfolie
30 g pijnboompitten
1-2 tenen knoflook, in plakjes
50 g rozijnen
600 g gewassen spinazie
3 el fijngesneden peterselie
Wrijf de kipfilets met zout, peper en het citroenrasp in. Verwarm in een braadpan 20 g boter en bak de kipfilets hierin op laag vuur rondom bruin. Roer 1 el citroensap door het bakvet. Leg het deksel schuin op de pan en bak ze in ± 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit intussen een wok voor. Voeg de olie toe, zet het vuur halfhoog, voeg de pijnboompitten, knoflook en rozijnen toe en roerbak ± 1½ min. Voeg de spinazie in twee delen toe en roerbak nu op hoog vuur totdat de spinazie net geslonken is. Neem van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg 3 el warm water toe en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Klop de rest van de boter en de peterselie door de jus en breng evt. op smaak met nog wat citroensap en zout en peper. Serveer de kipfilets met de peterseliejus en de gewokte spinazie. Lekker met krieltjes.
Bereiden ± 30 min.
Recept Trudelies Schouten fotografie Rob van der Vet styling Rob van der Vet bereiding Eke Mariën