kipramen met spinazie

De Japanse keuken is behalve geweldig lekker en makkelijk ook heel gezond, puur én gevarieerd. Deze ramen is dus ideaal voor een druk gezin!

kipramen met spinazie

hoofdgerecht | 4 personen

150 g soba noedels*
4 biologische kipfilets à 100 g
6 el rijstolie**
100 g shii-take, gehalveerd
600 g spinazie
2 cm gember, geschild en geraspt
4 zakjes misopasta* (doosje met 4 zakjes misosoep à 18 g)
flinke hand taugé
1 bosje koriander, grof gesneden
1-2 tl sesamolie, om te besprenkelen
1 tl zwart sesamzaad*
chilivlokken

Stap 1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilet in 10 min. bruin en gaar.

Stap 2
Verhit 2 el olie in een wok. Bak de shii-take al omscheppend 2 min. Schep ze op een bord en houd onder een deksel warm. Schenk 2 el olie in de wok en laat al omscheppend de spinazie slinken en het vocht verdampen. Schep de spinazie bij de shii-take en houd warm.

Stap 3
Verhit de laatste eetlepel olie in de wok. Fruit de gember heel kort, voeg de misopasta uit de zakjes en 700 ml water toe en breng aan de kook. Snijd intussen de kipfilet in plakjes.

Stap 4
Verdeel de noedels, spinazie, shii-take, taugé en kipfilet over 4 kommen. Schenk de bouillon erover. Bestrooi met de koriander en maak de soep af met de sesamolie, het sesamzaad en chilivlokken naar smaak.

* Sobanoedels (boekweitnoodels), miso soeppasta (gefermenteerde soja) en (zwart) sesamzaad zijn te koop in de meeste ruim gesorteerde supermarkten in het Japanse schap en anders bij de oosterse supermarkt in het Japanse schap.

** Rijstolie is te koop bij veel supermarkten en de toko.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BERIEDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

ramen