kabeljauw ‘en papillote’ + jonge groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kabeljauw en papillote met jonge groentenAlles wat in Scandinavië groeit en bloeit, doet het ook in Nederland uitstekend. Veel beter dan bijv. ‘mediterrane’ ingrediënten die volop zon nodig hebben voor een goede smaak. Vier de zomer dus met kabeljauw in een pakketje. Ben je bovendien een échte visliefhebber? Meld je dan aan voor het delicious.diner in Katwijk.

TIP: De groente kun je een dag van tevoren voorbereiden. De pakketjes kun je evt. ook de ochtend van tevoren voorbereiden, maar doe er nog geen zout, peper, kruiden en visfond op en bewaar ze in de koelkast.

kabeljauw ‘en papillote’ + jonge groenten

hoofdgerecht | 8 personen

25 g boter
4 bospeentjes, in schuine plakjes
1 kleine jonge prei, in ringen
1 el venkelzaad (toko of natuurwinkel)
1 dl witte vermout
8 stukjes kabeljauwfilet* van elk 100 g
4 lente uitjes, in ringetjes
2 el platte peterselie, gehakt
4 el dragonblaadjes*, grof gehakt
200 ml visfond
ook nodig: wit bakpapier, paperclips

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de bospeen, prei en het venkelzaad 3-4 min. Blus af met de vermout. Doe de groenten over in de kom en laat afkoelen. Dit kun je alvast van tevoren doen.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Knip 8 stukken bakpapier af van 30 cm. Verdeel het groentemengsel over het midden van de stukken bakpapier. Leg de stukken kabeljauw er bovenop en bestrooi ze met peper, zout, ringetjes lente ui, peterselie en dragon. Vouw de zijkanten van het bakpapier eerst iets over de vis heen, zodat een open bakje ontstaat. Giet dan een klein beetje visfond over de vis en groenten. Rol de uiteinden van het bakpapier in elkaar op. Zo krijg je een opstaand pakketje waarin het papier boven de vis in elkaar zit gerold. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in 13-15 min. gaar in het midden van de oven. Serveer met de zomergroenten en gebakken aardappels.

* Er is verantwoord gevangen kabeljauw te koop bij sommige viswinkels. Kijk op goedevis.nl of neem schelvis-, koolvis- of pollockfilets. Dragon is te koop bij de goed gesorteerde groentewinkel en grote supermarkten.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 15 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART RECEPT EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept verscheen eerder in delicious. juli 2012. Trek in meer zomerse nordic recepten? Bestel het julinummer van 2012 na via de webshop óf download ‘m op je iPad via de app van Tijdschrift.nl.

kabeljauw en papillote met jonge groenten - delicious