zeefruitsalade met thaise dressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 Als visliefhebber wil je het soms zo: niet één vis, maar een kom vol heerlijk zeefruit. Garnalen, sint-jakobsschelp én pijlinktvis, deze zeefruitsalade zit er vol mee.  

Probeer deze fregola met zeefruit en tomaten eens! 

zeefruitsalade met thaise dressing

hoofdgerecht (4 personen)

1 el extra vergine olijfolie
2 chilipepers, zonder zaadjes, fijngesneden
1 stengel citroengras (sereh), alleen het wit, heel fijn gesneden
4 tl fijngeraspte gemberwortel
500 g pijlinktvis, schoongemaakt, kruiselings ingekerfd, in driehoekjes*
300 g grote rauwe garnalen, gepeld maar staart eraan gelaten
100 ml kokosmelk light
½ tl bruine basterdsuiker
limoensap, naar smaak
2 bosjes groene asperges, onderkantjes eraf
12 sint-jakobsschelpen, zonder kuit
15 g korianderblaadjes
15 g muntblaadjes
200 g meerkleurige tomaatjes, gehalveerd
bosje waterkers, zonder dikke steeltjes
ook nodig: grote grillpan of 2 kleine,
busje oliespray of extra olie om de schaaldieren mee te bestrijken

Klop 3 tl van de olie met de helft van de chilipepers, de helft van het citroengras en de helft van de gember door elkaar in een ondiepe kom van glas of aardewerk. Schep hierin de inktvis en garnalen om en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de rest van de chilipepers, citroengras en gember tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken in 2-3 min. Voeg de bruine suiker en het limoensap naar smaak toe. Laat de dressing afkoelen.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray de asperges en sint-jakobsschelpen licht in met olie of bestrijk ze dun met olie. Gril de asperges in 1-2 min. per kant beetgaar. Gril de pijlinktvis, garnalen en sint-jakobsschelpen in 1-2 min. per kant gaar. Schep op een bord.

Schep in een schaal de asperges, kruiden, tomaatjes en waterkers door elkaar. Verdeel de zeevruchten erover en besprenkel met de dressing.

* Kijk hier hoe je inktvis schoonmaakt

Bereiden ± 35 min. / marineren ± 1 uur.

RECEPTEN CHRISSY FREER FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

zeefruitsalade met Thaise dressing | delicious