zalm-nori pakketje met voorjaarsgroente en wasabimayo

Stomen is een van de gezondste manieren van eten bereiden. Ook fijn is dat gestoomde groenten fris van kleur en heerlijk knapperig zijn. Vlees & vis worden supermals en sappig. Stoom en proef dit zalm-nori pakketje!

Meer maken met nori? Bekijk deze sushiterrine met pittige zalm eens!

zalm-nori pakketje met voorjaarsgroente en wasabimayo

Geschikt voor elke stoommethode. Stoomapparaten of bamboestomers met meerdere lagen zijn hiervoor heel handig.

hoofdgerecht | 4 personen

4 el mayonaise
4 el dikke (Griekse of Turkse) yoghurt
1 tl wasabipasta*
4 vellen nori*
1 el geraspte gemberwortel
4 el woksaus teriyaki* of ketjap manis
500 g zalmfilet aan één stuk, in 4 brede repen gesneden
1 limoen, uitgeperst
1courgette, in halve plakjes van 1 cm dik
200 g sugar snaps
200 g doperwten (diepvries), ontdooid
1 el Japanse sojasaus
2 lente-uitjes, in reepjes
2 tl geroosterd sesamzaad

Roer de mayonaise, yoghurt en wasabipasta goed door elkaar.

Leg norivellen op een werkvlak. Roer de gemberwortel en de woksaus door elkaar. Wrijf de zalmfilets eerst rondom in met de helft van het limoensap (dit verstevigt het visvlees). Bestrijk ze dan rondom in met het sausmengsel. Leg elk visfilets aan de onderkant van een norivel. Vouw eerst de zijkanten over de vis en rol hem dan stevig in het vel. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bovenste stoomschaal (of in een bamboe stoommand met twee lagen).

Verdeel de courgette, sugar snaps en doperwten over de onderste schaal van de stoomkoker (of in de onderste stoommand).

Vul het waterreservoir met water en zet beide stoomschalen op het waterreservoir. Stoom zowel groenten als vispakketjes 7-8 min, of tot ze net gaar zijn.

Roer ondertussen de rest van het limoensap, de sojasaus en lente-ui door elkaar en schep door de groenten. Verdeel de vispakketjes en groenten over 4 borden, bestrooi met sesamzaad en serveer met de wasabimayonaise.

* Wasabipasta (tube) en norivellen (zeewier) zijn in de supermarkt en toko of natuurwinkel te koop. Teriyaki woksaus/marinade is te koop bij de toko en in degoed gesorteerde supermarkten.

Bereiden ± 25 min. / stomen ± 8 min.

PRODUCTIE MAAIKE KOORMAN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DESIRÉE VAN DIJK FOODSTYLING BART STUART RECEPTEN KATINKA HUISKAMP

delicious. feel good special
del_feelgoodspecial_coverDoor eten je goed voelen. Niet schuldig. Dat willen we toch allemaal. Het liefst ook nog heel erg lekker eten. In deze speciale delicious. vol feel goodfood vind je 100 pagina’s vol verse & gezonde recepten. Van energie-ontbijt tot lunchvariaties en van snel voor de hele familie tot 100% goed zoet!

Bestel de special hier!