varkenshaas met tagliatelle

Deze feestelijke varkenshaasmedaillons zijn easy om te maken. Marineer ze met citroenolie, fruit ze in met knoflook en ansjovis, wikkel er rolletjes parmaham omheen en serveer met lintpasta. Enjoy!

Zin in meer varkenshaasmedaillons? Maak dan ook deze met linzen.

citroen-varkenshaasmedaillons met spinazie en pasta

hoofdgerecht | 4 personen

400 g varkenshaas
1 citroen
8 el olijfolie
3 tenen knoflook
8 plakjes parmaham
6 ansjovisfilets in olijfolie (potje), uitgelekt en fijngesneden
250 g verse lintpasta, bijv. mafaldine
600 g (baby)spinazie

Snijd de varkenshaas in 8 medaillons. Boen de citroen schoon en pers de helft van de citroen uit. Doe het citroensap met 3 el olijfolie in een schaal. Rasp 2 tl van de citroenschil en 1 kleine teen knoflook boven de citroenolie. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep de varkensmedaillons erdoor. Marineer de varkensmedaillons afgedekt 30 min.

Breng voor het koken van de pasta een pan met ruim water en zout aan de kook. Halveer intussen de parmaham in de lengte. Neem de medaillons uit de marinade en omwikkel ze met de ham. Steek vast met een prikker of omwikkel met een stukje keukentouw.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de medaillons in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten. Verhit in een tweede koekenpan de rest van de olijfolie. Snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn en fruit samen met de ansjovisfilets 2 min.

Kook de pasta in 2-3 min. net gaar. Schep intussen de spinazie door de knoflook en ansjovis en bak tot het blad begint te slinken.

Giet de pasta af, laat uitlekken en schep door de spinazie. Voeg peper en eventueel wat zout en extra olijfolie toe. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de varkensmedaillons erbij.

Tip Eet je liever minder koolhydraten? Maak dan verse courgettespaghetti.

Bereiden ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

Een abonnement of losse editie van delicious. bestel je hier in onze webshop. Zo kun je iedere maand genieten van de lekkerste recepten, de mooiste verhalen en de handigste tips.

varkenshaasmedaillons-delicious