tongsandwich met citroen en kappertjesroom

Ben jij nog op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht? Maak dan – net als delicious.friend Janneke – deze fijne tongsandwich met citroen en kappertjesroom.

Maak ook eens deze fantastische sandwich met vis en geroosterde venkel.

Tongsandwich met citroen en kappertjesroom
hoofdgerecht | 4 personen

4 tongfilets*
2 sjalotten, ragfijn gesneden
4 ansjovisfilets in olijfolie (potje), uitgelekt
100 ml droge witte wijn
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
200 ml slagroom
2 tenen knoflook, in plakjes
1 (bio)citroen
2 tl kappertjes
2 el olijfolie
600 g spinazie
50 g roomboter
125 ml melk
handvol kervel, grofgesneden + extra voor garnering

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Dep de tongfilets droog met keukenpapier. Beleg de helft van elke filet met de helft van de sjalot en de ansjovisfilet en klap elke filet dubbel. Steek elke filet vast met een cocktailprikker. Strooi de rest van de sjalot in een ingevette passende ovenschaal. Leg er de tongfilets op en bestrooi met zout en peper. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Stoof de scholfilets in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar. Breng in een steelpan de slagroom met de knoflook aan de kook. Rasp de gele citroenschil boven de slagroom af. Kook de room tot een dikke saus in en breng op smaak met de kappertjes en zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af. Pureer ze met een pureeknijper. Roer de boter en melk door de puree en breng op smaak met de kervel en zout en peper.

Schep de kervelpuree op 4 borden. Leg er de spinazie en een tongsandwich op. Schep de saus over de vis en bestrooi met peper of wat extra kervel naar smaak.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 20 min

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

tongsandwich