nr.1 foodmagazine

steak met paddenstoelenboter en bosuitjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze steak met paddenstoelenboter en uitjes is superlekker en tjokvol ‘gewone’ en toch erg gezonde ingrediënten. Bak de steak zoals jij ‘m lekker vindt en serveer met citroen en uitjes. 

Deze biefstuk met peultjes is ook erg lekker! 

steak met paddenstoelenboter en bosuitjes

hoofdgerecht (4 personen)

3 el gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini),
zeer fijn gesneden
2 tenen knoflook, geperst
3 el tijmblaadjes
100 g zachte boter
4 dunne biefstukken à 150 g
1 bos dikke bosui, over de lengte gehalveerd
2 citroenen, gehalveerd
extra vergine olijfolie, om te bestrijken

Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met 3 el kokendheet water. Laat 5 min. intrekken. Meng de paddenstoelen met de knoflook, tijm en boter.

Bestrijk de biefstukken met de helft van de paddenstoelenboter. Verhit een grote koekenpan droog op hoog vuur tot hij dampt. Bak de biefstukken met twee tegelijk 1 min. aan de ene kant en dan 30 sec. aan de andere kant voor medium rare of langer naar wens. Schep op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.

Veeg de pan schoon en zet weer op hoog vuur. Bestrijk de bosuitjes en halve citroenen met olijfolie en bak ze 2 min. per kant tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.

Serveer de steaks met de uitjes en citroen. Geef de rest van de paddenstoelenboter erbij.

Ook handig: kijk hier hoe je vlees op de draad snijdt! 

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN EN TEKST WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

steak met paddenstoelenboter - delicious