pasta met italiaanse bitterballen

pasta met italiaanse bitterballen

Vanwege de Kookboeken7daagse tippen wij ónze favoriete kookboeken. Dit keer delen we een recept voor pasta met Italiaanse bitterballen uit Pasta van Stefano Cavallari.

Lees hier meer over Pasta.

Conchiglioni
Hoofdgerecht | 4 personen

Pasta met Italiaanse bitterballen. Haal het nooit in je hoofd dit hardop uit te spreken.

300 g conchiglioni
2 sneetjes toast
200 ml melk
200 g rundergehakt
1 teen knoflook
1 ei
1 el tipo ‘0’ bloem (witte bloem)
zonnebloemolie om te frituren
extra vergine olijfolie
400 ml tomatenpuree
260 g gekookte borlottibonen
100 ml magere room
2 el grana padano, geraspt
1 el gehakte peterselie
zout en peper naar smaak

Leg de sneetjes toast in de melk, knijp ze daarna goed uit en vermeng het in een kom met het gehakt. Snipper de knoflook, klop het ei los en doe deze samen bij het vlees. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door de bloem en frituur ze in een braadpan met hoge randen in de zonnebloemolie. Haal de balletjes met een frituurlepel uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm in een kookpan een klein beetje olijfolie, verwarm er de tomatenpuree in en voeg de borlottibonen toe. Kook de conchiglioni in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan met de tomatenpuree en de bonen. Hussel alles goed door elkaar, voeg de room, de warme balletjes, de geraspte kaas en peper naar smaak toe. Roer goed door. Was de peterselie, hak fijn en strooi erover. Serveer en buon appetito.

Bereiden ± 35 min

TEKST STEFANO CAVALLARI FOTOGRAFIE WIJZIJNKEES.NL