pappardelle met nduja & tomatensaus

Als er iets is waar we in Nederland trots op mogen zijn, is het onze smeltkroes van culturen. Van Koreanen in Amsterdam-Buitenveldert tot de Arabische gemeenschap die overal in Nederland aanwezig is. Extra leuk is dat elke cultuur zijn eigen smaken meebrengt. Eenmaal geproefd is het fijn om je favoriete ingrediënten aan je basisvoorraad toe te voegen en gewoo doordeweeks mee te koken. Zo ook deze pappardelle met nduja: een naam die nu misschien nog niet rap van je tong rolt, maar een ingrediënten wat je beslist eens moet proeven!

Kun je niet genoeg krijgen van Italiaans eten? Hier eet je het lekkerst Italiaans buiten de deur, in Amsterdam.

pappardelle met nduja en tomatensaus

hoofdgerecht (4 personen)

1 grote rode paprika, zonder zaadlijsten, in dunne reepjes
500 g gemengde (baby)oertomaten*
2 courgettes, in dunne lange linten
4 tenen knoflook, ongepeld
60 ml extra vergine olijfolie
1 el rodewijnazijn
50 g nduja**
400 g pappardelle
geschaafde parmezaanse kaas en basilicumblad, voor garneren

Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de paprika, tomaten, courgette,

knoflook, olie en azijn in een ovenschaal. Verkruimel de nduja erover, bestrooi met zout en peper en schep alles door elkaar. Braad in de oven voor 25 min. of tot de tomaten zacht zijn.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met gezouten water. Giet af, maar houd 60 ml kookwater apart. Neem de braadslee uit de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes en prak door het tomatenmengsel. Voeg samen met het kookwater toe aan de pasta en meng. Verdeel de pasta over borden en garneer met de parmezaan en basilicumblaadjes.

Bereiden 15 min. / oven 25 min.

* Gemengde oertomaten koop je bij de supermarkten, groente- en natuurwinkels, maar deze zijn doorgaans groter. Of neem evt. kerstomaatjes. Vervang de nduja evt. door (gerookte) ossenworst of fijngesneden salami.

** Nduja is een pittige, smeerbare salami uit Calabri. in Zuid-Italië. Te koop bij Italiaanse delicatessenzaken of online.

RECEPTEN VALLI LITTLE & WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

pappardelle-tomatensaus-deliciousmagazine