gestoofd konijn met lintpasta

Voor Familietijd maakt Janneke dit keer konijn met kruidenpasta. ‘Deze konijnenbouten bereid ik als zuurvlees: marineren in azijn, uien  en laurier, gestoofd met stroop, suiker en  ontbijtkoek. Ook lekker met dikke frieten erbij.’

Maak ook eens gebraden hazenrug met pancetta! Een heerlijk gerecht voor de kerst!

mediterraan konijn met kruidenpasta

hoofdgerecht | 4 personen

5 el olijfolie
4 konijnenbouten, à 200-250 g
100 g gerookt spek, in blokjes
2 rode uien, in partjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 el bloem, gezeefd
300 ml rode wijn, kamertemperatuur
350 ml wild- of gevogeltefond (pot)
3 takjes tijm
250 g sperziebonen
50 g zwarte olijven, grofgesneden
250 g lintpasta, bijv. fettucini of papardelle
handvol verse kruiden en rucola, grof gesneden

Verhit in een grote braadpan 3 el olijfolie. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en bak ze rondom bruin. Neem de bouten uit de pan en houd warm onder een deksel. Bak in het bakvet het spek met de ui en 3 tenen knoflook 3 min. Leg de konijnenbouten ertussen. Roer de bloem glad met een scheut rode wijn. Schenk de rest van de wijn met de fond in de pan. Voeg ook het aangemaakte bloemmengsel en de tijm toe. Breng aan de kook en roer goed, zodat het iets bindt. Draai het vuur laag en stoof de konijnenbouten zachtjes in 2 uur gaar.

Maak de sperziebonen schoon en snijd schuin in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de laatste teen knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in 5 min. beetgaar. Voeg de olijven toe en bak nog 1 min.

Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Neem het konijn en de tijm uit de pan. Houd het konijn onder een deksel warm en laat het stoofvocht tot dunne sausdikte inkoken. Giet de pasta af. Meng de pasta met de kruiden en rucola door de sperziebonen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de bouten van konijn op een schaal. Schenk er de saus over. Serveer met de kruidenpasta.
Lekker met gemengde salade.

Bereiden ± 40 min. / stoven ± 2 uur.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Nog meer lekkere vleesrecepten vind je in delicious. hét vleesboek! Bestel het in onze webshop voor jezelf of voor een andere vleesliefhebber!

konijn