kikkererwtenpasta, spinazie en chili-knoflookkruim

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kikkererwtenpasta met spinazie en superlekker chili-knoflookkruim voor erover. Een van de 100 geweldige groenterecepten uit hét groenteboek van delicious. Staat binnen 20 minuten op tafel!

Voor het nagerecht nemen we dezeluchtige vegan meringues, heerlijk! 

kikkererwtenpasta met spinazie en chili-knoflookkruim

hoofdgerecht (4 personen) | vegan 

200 g volkorenspaghetti
2-3 sneetjes speltbrood, zonder korst
4 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
gedroogde chilipeper (met molen)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt of van tevoren geweekte en gekookte kikkererwten
600 g spinazie, gewassen


Stap 1

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal het brood fijn in de keukenmachine. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Voeg 1 fijngesneden teen knoflook en de citroenrasp toe en bak nog 1 min. Voeg gemalen chilipeper en zout naar smaak toe en schud op een bord.

Stap 2
Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak 2 tenen knoflook zachtjes 1 min. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 3 min. mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat de bladeren al omscheppend op hoger vuur slinken. Giet de pasta af. Meng de spaghetti door de kikkererwten met de spinazie.

Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Strooi het krokante chili-knoflookkruim over de spaghetti.

Bereiden ± 20 min.

RECEPT, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI 

het groenteboekNog veel meer lekkere gerechten met groenten vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

 

Pasta met kikkererwten