nr.1 foodmagazine

kerstkip met vadouvan boter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wil je indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Maak dan deze gebraden kerstkip. Doordat je vadouvanboter onder en op de huid aanbrengt blijft het vlees heerlijk sappig. Wil jij weten waar dit kippetje vandaan komt? Ga dan naar www.kerstkip.nl . Daar kun je een kijkje achter de schermen nemen en meteen zo’n lekkere kip bestellen!

Een kip vlinderen… hoe doe je dat? Klik hier voor een recept en filmpje met uitleg

kerstkip met vadouvan boter

hoofdgerecht | 4 personen

75 g zachte boter
2 (bio)limoenen
1 Kerstkip (± 1,6 kg) met zakje vadouvankruiden
6 teentjes knoflook
2 grote, dikke wortels, in stukken
1 grote rode ui, in partjes
500 g krieltjes
250 ml gevogeltefond

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 1 flinke el boter apart. Rasp de schil van de limoenen en meng samen met de vadouvan kruiden met de rest van de boter. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Maak met je vingers voorzichtig de vel van de kip los van de borst.  Schep het mengsel onder het vel met een lepeltje en verdeel over de borst (met je handen kun je het mengsel onder de huid verdelen door de kip te ‘masseren’).

Stap 3
Wrijf de kip in met de rest van de boter en bestrooi met peper en zout. Snijd de limoenen doormidden en doe samen met de helft van de knoflook in de holte van de kip.

Stap 4
Doe de wortel, ui en de rest van de knoflook in een passend bakblik of ovenschaal. Zet de kip er op en de krieltjes ernaast en bak in ± 1 uur en 20 min. gaar in het midden van de oven.  Bedruip regelmatig met de boter. Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt.

Stap 5
Neem uit de oven als de kip goudbruin is en er helder vocht uitloop als je in het dikste gedeelte van de dij dicht bij de borst prikt. Leg op een schaal en laat afgedekt ± 15 min. rusten.

Stap 6
Maak intussen de jus. Houd de krieltjes apart en doe de gevogeltefond, de groenten, sappen en aanbaksels uit de ovenschaal samen met het sap van 1 limoenhelft uit de kip in een pannetje en laat ± 10 min. inkoken. Zeef en serveer bij de kip, groenten en krieltjes.

Bereiden ± 20 min. / Oven ± 1 uur en 20 min. + rusten ± 15 min.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

DELICIOUS. SAMEN MET KERSTKIP RECEPTUUR DOSIA BREWER

Nog veel meer heerlijke recepten met kip vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop voor jezelf of om cadeau te geven.

kerstkip