groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood

Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! 

Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.

groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood

hoofdgerecht | 4 personen | v

100 g jonge kaas, geraspt
5 tenen knoflook, fijngesneden
75 g boter, op kamertemperatuur
1 stevig wit brood, ongesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
500 g groene asperges, in stukjes
300 g jonge bladspinazie, gewassen
1 l groentebouillon (van tabletten)
6 kwarteleitjes
1 bakje tuinkers

Verwarm de oven voor op 220°C. Prak de kaas en 2 tenen knoflook door 50 g boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd vanaf de bovenkant een blokpatroon van ± 2 cm in het brood. Stop op ± 1½ cm van de onderkant zodat het brood heel blijft. Verdeel het boter-kaasmengsel over de snedes. Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 12-14 min. in de oven. Vouw de folie open en bak het brood in nog 6 min. goudbruin en krokant.

Smelt in een soeppan de laatste 25 g boter. Bak de laatste 3 tenen knoflook met de sjalot 1 min. zachtjes. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 3 min. mee zonder te kleuren. Voeg de spinazie toe – houd een handvol apart om de soep straks af te maken – en laat het blad al omscheppend slinken. Schenk de bouillon bij de groenten en breng
aan de kook.

Kook de asperges in 6-8 min. zachtjes gaar. Kook intussen de kwarteleitjes in 4-5 min. hard. Spoel ze onder stromend water koud, pel en halveer ze.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel het bewaarde spinazieblad en de kwarteleitjes over de soep. Serveer met het knoflook-kaasbrood en bestrooi met afgeknipte tuinkers.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 18-20 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT, JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR, SERGE PHILIPPI, HAROLD PEREIRA STYLING JANNEKE PHILIPPI, CYN FERDINANDUS BEREIDING JANNEKE PHILIPPI, JACQUELINE PIETROWSKI, BART STUART

het groenteboekDit recept komt uit het delicious. groenteboek. Je bestelt het boek hier makkelijk in onze webshop!