fruits de mer met mayonaisesaus

We vinden het heerlijk om samen onze familie te dineren, daarom delen we een recept voor een fantastische fruits de mer. Enjoy!

fruits de mer
hoofdgerecht | 4 personen

2 l court bouillon*
4 krabbenpoten
2 kreeften van ± 500 g elk
8 grote garnalen
4 langoustines
500 g kokkels
100 ml witte wijn
8 oesters

sausjes
3 el rodewijnazijn + 1 sjalotje, fijngesnipperd
100 ml goeie mayonaise + 1 el citroensap

Breng de court bouillon aan de kook en kook hierin de krabbenpoten ± 4 min. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze afkoelen in een vergiet. Voeg de kreeft toe en kook ze ± 5 min. Schep ze uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Kook dan de garnalen en langoustines in ± 4 min. gaar, schep ze uit de pan en laat afkoelen. Spoel de kokkels schoon en breng ze in een pannetje met de witte wijn aan de kook. Neem ze uit de pan als de schelpen open staan en laat ze afkoelen. Steek de oesters open* en maak ze los van de schelp. Vul een grote schaal met ijs en schik hierop het zeebanket. Meng de rodewijnazijn met de sjalot en de mayonaise met citroensap. Serveer beide sausjes bij de fruits de mer.

* Zelf court bouillon maken:
breng in een grote pan 1 l water + 100 ml droge witte wijn aan de kook met 1 schoongemaakte wortel in plakjes,
1 schoongemaakte ui in ringen, 1 schoongemaakte stengel bleekselderij in plakjes en samen met 1 laurierblaadje,
1 takje verse tijm, 7 zwarte-peperkorrels en een snuf zout. Laat ± 30 min. trekken. Zeef de bouillon en gooi de inhoud van de zeef weg.

Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 60 min.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DOSIA BREWER

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

fruits de mer