Of je nu op zoek bent naar een snelle maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor een etentje, hoofdgerechten met pesto zijn altijd een goede keuze.
Pesto wordt in principe gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Het is een perfecte smaakmaker voor pasta, vis, vlees en groenten. Maar, in dit artikel delen we ook heel andere varianten. Bijvoorbeeld met tomaten of macadamia. Want met pesto kun je alle kanten op.
Zelfs een simpel gerecht wordt lekker met een lepel pesto erdoor. Maak in één keer een grotere hoeveelheid en schep een lepel over je soep, door je risotto, op je tosti of natuurlijk… door de pasta!
12x de lekkerste hoofdgerechten met pesto
Deze heerlijke salade zit vol wortel. De krokante polenta, pestodressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!
naar receptWe zijn dol op verbluffend eenvoudige recepten, al helemaal met pompoen. Halveren, roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*De overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola. Lekker no waste, precies zoals we het graag zien.
naar receptDit lichte hoofdgerecht is lekker voor elk moment. Het grillen van de lamskoteletjes en courgette kan buiten op de barbecue, maar ook net zo goed in de grillpan.
naar receptDe ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
naar receptOrzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs.
naar receptDe pastasaus en walnootpesto zijn op zichzelf al heel erg lekker, maar die paar minuutjes onder de grill maakt deze pasta écht verrukkelijk.
naar receptMaak deze speltspaghetti en rucolapesto met geroosterde citroen als lunch of op een avond als bijgerecht. Rijk aan vitamine B3! Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingstoffen. Spelt is hard op weg om heel populair te worden.
naar receptCapunti pasta is niet zomaar pasta. Deze rustieke pasta komt uit Puglia (de hak van de laars) en wordt gemaakt van topkwaliteit harde tarwe. Dankzij het gebruik van bronzen mallen wordt de pasta licht ruw aan de buitenkant, zodat de saus er geweldig goed aan blijft plakken. Maak deze snelle pasta pesto met ricotta en proef het zelf!Kun je geen capunti vinden? Gebruik dan een andere korte pasta, zoals casarecce.
naar receptPizza bianca met geroosterde knoflook-mascarpone in plaats van tomatensaus. Heerlijk met winterpesto. Begin 1 dag eerder aan dit recept.
naar receptGnudi zijn eigenlijk niets anders dan 'naakte' ravioli, zonder hun deegjasje. Dankzij het rijstmeel is dit recept ook nog eens glutenvrij.Varieer eens met deze 27x perfecte pastasauzen met een twist
naar receptZin in zomer! Zodra de zomer echt losbarst, wordt het tijd om samen buiten te genieten. Voor een picknick, tuinfeestje of burenborrel is een pastasalade het perfecte gerecht dat je easy meeneemt. Houd het hoofd koel, pak je mooiste schaal erbij en je bent zo klaar.
naar receptKlassieke pesto is en blijft favoriet, maar voor een beetje variatie zijn we ook altijd te porren. Voor deze flatbreads maak je een pesto met body, want je gebruikt kikkererwten en amandelen! Perfect als lunch wanneer je veel energie kunt gebruiken, maar ook heerlijk als makkelijk diner. Kikkererwtenpesto over? Serveer het als dip bij de borrelplank!
naar receptBekijk ook: 47x Italiaanse recepten zónder pasta in de hoofdrol
Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!











