De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Appel-kaneelrollade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hoofdgerecht | kerst | hollands |
Deze appel-kaneelrollade is één van onze favorieten voor het najaar. Combineer ‘m met een salade van peer en chorizokaantjes en jouw gerecht staat als een huis. Ook een perfect hoofdgerecht voor kerst.
Ook fantastisch: slow gebraden rollade van hertenschouder.
kooktijd55 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 handappel bijv. jonagold, geschild en in blokjes
  • 1 tl kaneel gemalen
  • 1 el rietsuiker
  • 1 varkensrollade à 600 g
  • 4-5 takjes rozemarijn
  • 100 ml appelsap
  • voor erbij: dikke friet en roergebakken kerriespruitjes en evt. salade met hazelnoten

instructies

  • Verhit in een braadpan 1 el olijfolie en bak de ui hierin in 5 min. zachtjes glazig. Bak de appel 3 min. mee. Schep de kaneel en de suiker erdoor en bak nog 1 min.
  • Maak het netje aan één zijkant van de rollade los. Druk het vlees iets uit elkaar zodat een holte ontstaat, dit gaat goed met de steel van een pollepel. Schep de appel-kaneelvulling in de rollade. Steek er een takje rozemarijn bij en vouw het net weer terug. Steek de rest van de rozemarijn aan de buitenkant tussen het vlees en het net. Bestrooi de rollade met zout en peper.
  • Veeg de pan schoon. Verhit de resterende 3 el olijfolie in de pan. Bak de rollade rondom bruin aan. Draai het vuur laag, schenk de appelsap in de pan en braad de rollade in 35-40 min. met deksel schuin op de pan gaar.
  • Serveer met dikke handgesneden friet, roergebakken spruitjes met kerrie en evt. nog een royale salade met geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!