gamba’s met citroen en peterselie

gamba’s met citroen en peterselie

‘Ik ben geen chef-kok en heb zelfs geen kookopleiding gevolgd, maar gewoon een Italiaanse die mensen kennis wil laten maken met de manier waarop wij thuis koken.’ – Silvia Colloca

Probeer ook deze soep met garnalen, parelcouscous en prei!

GAMBERI GRATINATI – gegratineerde gamba’s met citroen en peterselie
lunch- of voorgerecht (4 personen)

12 ongepelde tijgergarnalen, zwarte darmdraad verwijderd
70 g vers broodkruim
1-2 handenvol fijngesneden bladpeterselie
1 chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
½ teen knoflook, gepeld
2 tl citroenrasp
3 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
2 citroen, in parten

Snijd de garnalen op de buikkant over de lengte in en vouw ze een beetje open.

Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Mix het broodkruim met de peterselie, de chilipeper, de knoflook, de citroenrasp, de olie en een snuf zout in een keukenmachine in 6-10 sec. tot een grof mengsel. Vul de garnalen met het mengsel, druk licht aan met de vingers.

Leg ze op het bakpapier, besprenkel met nog wat olie en gril de garnalen in 3-4 min. gaar en goudbruin. Serveer ze direct, met de citroenparten.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE CHRIS CHEN (GERECHTEN), CARLA COULSON (SFEERBEELD) BEREIDING CASS STOKES, JANE HAHN BEWERKING COLETTE BEYNE

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.