gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

worteltjes

Koningsdag verregend? Maak deze gekarameliseerde worteltjes en haal alsnog het oranjegevoel in huis!

gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

bijgerecht | 6 personen v

2 bossen peen, bijgesneden, geschrapt
20 g boter
125 ml marsala all’uovo of andere versterkte wijn
1 el fijne kristalsuiker
55 g hazelnoten, geroosterd, zonder vliesjes, grof gehakt

Kook de worteltjes in weinig kokend water met zout in 7-8 min. gaar. Giet ze af.
Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep de worteltjes erin om. Schenk de wijn erbij, strooi de suiker erover en schep nog 5 min. om tot de saus inkookt en de worteltjes glanzen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de worteltjes in een schaal en strooi de hazelnoten erover.

Bereiden ± 20 min.

RECEPT ALLISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING YAËL GRINHAM BEREIDING BRETT SARGENT BEWERKING COLETTE BEYNE

conversieblokjes