gegrilde gevulde vleestomaten

Gevulde groenten met vers gehakt is eigenlijk altijd wel goed. Combineer het met gepofte aardappels en Hüttenkäse en het wordt delicious.! Extra speciaal en veel bekijks krijg je met coeur de boeuf*-tomaten: bijzonder van vorm én smaak.

gegrilde gevulde vleestomaten met gepofte aardappels en Hüttenkäse

hoofdgerecht | 4 personen

4 grote vleestomaten (bijv. coeur de boeuf*)
400 g half-om-half gehakt
4 el fijngesneden platte peterselie
1 el gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, geperst
1 ei
4 pofaardappelen* in de schil, geboend, 15 min voorgekookt
400 g hüttenkase of cottage cheese
1 bosje bieslook, geknipt
100 ml mosterdmayonaise

Ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren of verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met een lepel uit, bewaar het vocht en vruchtvlees.

Meng het gehakt met de kruiden, knoflook en ei, breng flink op smaak met zout en peper en vul de tomaten ermee. Leg 4 royale stukken aluminiumfolie neer, glimkant boven, bestrijk het midden met wat olie en zet de tomaten erop. Schep het tomatenvocht en vruchtvlees er omheen, laat de kapjes eraf en vouw het folie naar boven toe luchtig dicht zodat er nog wat ruimte binnenin is. Rooster ze op het rooster boven de barbecue of in de oven in 35-40 min. gaar.

Kruis intussen de aardappelen goed in en verpak ze ook in ingevet folie en rooster in 30 min. gaar.

Meng de huttenkase met de bieslook, mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappelen uit het folie, druk ze een beetje uit elkaar en verdeel de huttenkase erover. Serveer met de gevulde tomaten en zet de kapjes erop.

* Coeur de boeuf tomaten zijn in dit seizoen in sommige supermarkten te koop. Ze zijn geribbeld, vaak nog wat groenig en dan ook eetbaar en bevatten heerlijk stevig vruchtvlees, ideaal om te bakken en vullen. Kijk ook op thegreenery.com of kies stevige vleestomaten. Pofaardappelen zijn in sommige supermarkten te koop. Zoek evt. uit een zak kruimige aardappelen 4 even grote flinke aardappelen.

Bereiden ± 20 min./ oven of barbecue ± 40 min.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE EN RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept verscheen eerder in delicious. augustus 2009

gegrilde gevulde vleestomaten - delicious