Als je vis in zijn geheel bereidt, blijft het visvlees lekker sappig. De aromatische en lichtzoete smaak van de forel combineert prima met een krachtige wijn met een scherpe reuk, zoals een Fiano di Avellino, een Riviera di Ponente Pigato of een Verdicchio Castelli di Jesi Classico.
hoofdgerecht (4 personen)
25 g gedroogde paddenstoelen
4 kleine forellen, ingewanden verwijderd
zout, peper
1 el verse tijmblaadjes
2 el olijfolie
½ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
25 g boter + extra voor het invetten
350 ml droge witte wijn
100 g gekookte mosselen
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de paddestoelen in een kom, schenk er zo veel kokend water op dat ze onder staan en laat ze ± 15 min. weken.
Bestrooi de buikholte van de forellen met zout, peper en de tijm. Bestrijk de
forellen met de olijfolie en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de ui, wortel en bleekselderij over de vissen en leg de boter in kleine klontjes op de vis en groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet in de oven en bak de vissen ± 10 min.
Laat de paddenstoelen uitlekken. Verwijder de aluminiumfolie, voeg de wijn en paddenstoelen toe en zet de schaal terug in de oven. Bak alles nog eens ± 10 min. Voeg de mosselen toe en bak nog ± 2 min. om door te warmen. Lekker met aardappelpuree
of couscous.
Bereiden ± 10 min. / weken ±15 min. / oven ± 25 min.
p.p. 370 kcal/ 2 g koolhydr/ 19 g vet