nr.1 foodmagazine

flensjes met vruchtenkwark

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Crêpes zijn leuk om te maken – ook met kinderen-, maar natuurlijk nog leuker om op te eten. Groot en klein, iedereen houdt ervan. Deze flensjes met kwark, vruchtenjam en verse aardbeien zijn een feestelijk besluit van elke maaltijd. Of een perfect begin van het weekend als heerlijke brunch.

flensjes met vruchtenkwark

nagerecht | ± 12 flensjes

200 g bloem, gezeefd
25 g custardpoeder, gezeefd
3 eieren
350 ml halfvolle melk
70 g boter, gesmolten
vruchtenjam
200 g aardbeien, in plakjes
450 ml volle kwark
poedersuiker

Meng met de handmixer (of een garde) de bloem, custardpoeder, eieren, een snuf zout en 100 ml water tot een dik glad beslag. Voeg al mixende de melk in een dun straaltje toe. Klop er dan de boter door.

Verhit 2 koekenpannen met dikke bodems voor op halfhoog vuur en vet ze licht in (hoeft alleen bij het eerste flensje). Voeg per flensje een juslepel beslag toe en draai de pan daarbij schuin rond, zodat het zich evenredig verdeeld. Keer het flensje pas als de randjes mooi goudbruin zijn en loslaten van de bodem. Roer het beslag regelmatig goed door. Je hoeft geen boter meer toe te voegen.

Roer 3 el van de jam  en alle aardbeien door de kwark. Bestrijk de flensjes dun met wat jam, leg er in het midden een flinke schep vruchtenkwark op en vouw ze zo tot een vierkant dat er in het midden nog net een opening zichtbaar is. Schep in het midden nog een schepje confiture en bestrooi met poedersuiker.

Bereiden ± 45 min.

delicious.jam past perfect bij deze flensjes!
161005_del11_prod_jam_aardbei-vdelicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!

delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.

Bestel delicious.jam hier

 

flensjes-delicious