Wij weten dat het Meatless Monday is , maar wij maken vandaag deze Chileense rib-eye! Op versgebakken pitabrood en i.c.m. die kruidige pebre-saus een regelrechte hit op een doordeweekse dag. For sure!
P.s. Gelukkig nog genoeg vegetarische recepten op de site & in delicious. magazine!)
chileense rib-eye
hoofdgerecht | 4 personen
2 el sojasaus
2 el rodewijnazijn
50 ml olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 rib-eyes (250 g)
4 pitabroodjes
½ krop ijsbergsla, dun gesneden
1 klein blikje maïs
chileense pebre-saus (zie onderstaand recept)
Meng de sojasaus, wijnazijn, olie en knoflook en kwast de rib-eyes hiermee in. Bestrooi ze met wat zout en veel peper. Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur tot gloeiend heet. Gril de rib-eyes 2–4 min. aan beide kanten. Bij 2 min. zijn ze nog aan de rode kant, bij 3 à
4 minuten rosé. Verpak de rib-eyes in aluminiumfolie en laat ze even rusten op een warme plaats.
Leg de pitabroodjes op de grill of doe ze in een tosti-apparaat. Snijd het vlees in dunne repen. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het vlees, ijsbergsla en maïs. Serveer met
Chileense pebre-saus
bijgerecht | 8 personen
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
2 bosuitjes, in fijne ringetjes
sap van ½ citroen
4 el platte peterselie, fijngehakt
4 el korianderblaadjes, fijngehakt
100 ml maïsolie
1½ rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
Meng alle ingrediënten in een kom en breng de saus op smaak met zout.
Bereiden ± 15 min.
STYLING CYN FERDINANDUS, SANDRA KISSELS (PORTRETTEN) HAAR EN MAKE UP PATRICIA VAN HEuMEN