casarecce met chorizo en ricotta

casarecce met chorizo en ricotta

casarecce met chorizo, ricotta en courgette

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

400 g casarecce (pasta) of penne
120 g diepvriesdoperwten
1 el olijfolie
160 g gedroogde chorizoworst, in plakjes
4 courgettes, in halve schuine plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
60 ml droge witte wijn
sap van ½ citroen
blaadjes van ½ bosje basilicum
100 g ricotta, verbrokkeld

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en vang hierbij 80 ml kookwater op.

Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 2-3 min.goudbruin. Voeg de courgette en knoflook toe en bak ze 2-3 min. mee tot de aroma’s vrijkomen.Voeg de wijn en citroensap toe aan de koekenpan. Voeg de pasta, doperwten, het opgevangen kookwater, de helft van de basilicum en zout en peper toe. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen. Bestrooi met de ricotta en de rest van de basilicum en serveer.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES