captain’s dinner met pittige eieren

Tip van Janneke: “Bij de vegetarische variant vind ik de pittige eieren perfect aansluiten. Ik maak ze niet te pittig voor de tweeling en zet de sambal apart op tafel. Als ze in de keuken helpen, mogen ze nog een lepel pindakaas in de saus laten smelten.”

Probeer ook eens deze noedels met gemarmerde thee-eieren!

captains dinner met pittige eieren

hoofdgerecht | 4 personen | v

4 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik tomatenpuree (140 g)
2 tl sambal oelek
2-3 el ketjap manis
2 zakken jonge kapucijners (à 400 g, diepvries)
6 eieren, hardgekookt
voor erbij: seroendeng en gebakken uitjes (potje), zoetzuur, bijv. augurk, Amsterdamse uien, zilveruitjes en kropsla met vinaigrette

Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de uiringen hierin lichtbruin en krokant. Verhit in een steelpan 2 el olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree en sambal toe aan de sjalot en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en 250 ml water toe en roer tot een gladde saus.

Schep de kapucijners door de uiringen in de koekenpan en warm ze 5-6 min. goed door tot ze beetgaar zijn.

Pel de eieren, leg ze in de pittige saus en verwarm 3-4 min. zachtjes.

Schep de kapucijners op een voorverwarmde schaal. Schep de eieren met de saus in een ruime kom. Serveer de kapucijners en de eieren met schaaltjes zoetzuur, extra sambal, seroendeng en gebakken uitjes. Geef er de salade van kropsla bij.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGSFOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

captain's dinner met pittige eieren