bruine bonensoep

bruine bonensoep

Na een lange werkdag is het fijn om ’s avonds te genieten van een heerlijke soep. Zo ook van deze met bruine bonen en zuurkoolspek.

Zin in meer soep? Maak dan ook eens onze heerlijke paddenstoelensoep met mascarpone.

bruine bonensoep
hoofdgerecht | 4 personen

2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uit de pers
1 winterwortel, in plakken
2 stengels bleekselderij, in stukjes
150 g zuurkoolspek, in blokjes gesneden
1 el verse rozemarijnnaalden, gehakt + 4 toefjes voor garnering
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 groot blik bruine bonen (800 ml)
250 g savooiekool (of groene kool), in dunne repen
100 ml crème fraîche
100 g geraspte belegen kaas
1 eidooier

Fruit in een soeppan de uien en knoflook 3 min. in de olie. Voeg de wortel, bleekselderij en zuurkoolspek toe en bak alles 5 min. op matig vuur. Doe de rozemarijn, oregano, bouillon en bonen erbij en breng de bruine bonensoep tegen de kook. Voeg de kool toe en laat de bruine bonensoep 15 min. zachtjes koken. Serveer in grote kommen. Meng de crème fraîche met de kaas en eierdooier. Lepel een flinke dot van het mengsel bovenop de bruine bonensoep in de kommen en zet de kommen ± 5 min. onder een hete ovengrill tot de bovenkant mooi goudbruin is. Garneer met een takje rozemarijn.

Bereiden ± 35 min./ grillen ± 10 min.

PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL

del_13_cover_tnu Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bespaar 40% korting op een jaarabonnement met onze speciale aanbieding!