nr.1 foodmagazine

broodsalade met gebakken vis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gebakken vis met Mallorcaanse broodsalade

hoofdgerecht | 4 personen

4 stevige witvisfilets à 180 g*
2 tl geraspte verse gember
1 tl komijnpoeder (djinten)
½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)
1 tl gerookt paprikapoeder** (pimenton)
2½ el fijngehakte korianderblaadjes
1 tl geraspte citroenschil (van een biologische citroen)
60 ml citroensap
2½ el olijfolie
citroenpartjes, voor erbij

mallorcaanse broodsalade
2½ el olijfolie
4 sneetjes (in de houtoven gebakken) brood, in stukken gescheurd
1 gele paprika, geroosterd, gepeld,
zaadlijsten verwijderd, in repen
(of gebruik 4 stukken kant-en-klaar geroosterde rode paprika uit pot)
1 bakje kerstomaatjes (250 g), gehalveerd
1 kleine rode ui, in dunne ringen
4 el gehakte bladpeterselieblaadjes
flinke handvol korianderblaadjes
6 ansjovissen in het zuur***, gehakt
60 ml extra vierge olijfolie
1 el sherryazijn of rodewijnazijn
½ tl gerookt paprikapoeder** (pimenton)
1 teen knoflook, fijngehakt

Verwarm voor de salade de oven voor op 180ºC. Schep de olijfolie met het brood op een bakplaat door elkaar. Rooster het brood in 10 min. in de oven goudbruin, keer af en toe. Doe de broodcroutons, paprika, tomaat, ui, kruiden en ansjovis in een kom. Meng de olie, azijn, paprikapoeder en knoflook in een aparte kom, breng op smaak met zout en peper en zet beide apart.

Dep de vis droog met keukenpapier. Meng de gember, specerijen, koriander, citroenrasp, citroensap, olie en 1 tl zout in een grote kom. Voeg de vis toe en bedek de vis aan alle kanten goed met het mengsel.

Kijk hier de video over hoe je vis bakt zonder dat het vel blijft plakken

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Verhit een licht met olie ingevette koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Bak de vis 3-4 min. aan elke kant, of tot de vis goudbruin en net gaar is.

Schenk de dressing over de salade, schep door elkaar en serveer met de gebakken vis. Geef er citroenpartjes bij.

* Kijk voor verantwoorde vissoorten op www.goedevis.nl.
** Gerookt paprikapoeder is verkrijgbaar bij delicatessenwinkels. Vervang het evt. door gewoon paprikapoeder.
*** In het zuur gemarineerde ansjovis vind je bij goedgesorteerde viswinkels en sommige supermarkten. Vervang ze evt. door 3 gewone ansjovisjes in olie (blikje).

Bereiden ± 35 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN

broodsalade-delicious