bouillabaisse met…

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Deze rijke vissoep hoort onlosmakelijk bij Marseille en de Provence. Klassiek is de combinatie met witte Cassis, wijn uit het prachtige gelijknamige dorpje aan de kust onder Marseille. Zowel de wijn als de soep zijn vrij kruidig en ook wat romig van structuur.

Absoluut de moeite waard om eens te proeven, maar helaas  moeilijk te vinden buiten de Provence. Wijn bij bouillabaisse moet body hebben, kruidig zijn en mag niet gedomineerd worden door houtrijping. De beste partners vind je meestal in dezelfde streek, of uit de Languedoc. Een goed alternatief voor wit is de kruidige Bandol rosé.

easy bouillabaisse

hoofdgerecht (voor 4 personen)

2 el olie
1 ui, fijngesneden
1 venkel, in dunne reepjes
2 geperste teentjes knoflook
3 el tomatenpuree
400 g gepelde tomaten uit blik
¾ l  visbouillon (evt. van tablet)
2 laurierbladeren
2 takjes tijm
½ l witte wijn
10 saffraandraadjes
3 grote geschilde aardappels, in blokjes
800 g gemengde verse visfilet, in stukken
12 grote garnalen

Verhit de olie in een pan en bak de ui, venkel, de knoflook en tomatenpuree ± 5 min. tot de ui zacht is. Voeg de gepelde tomaten toe met de bouillon, laurierbladeren, tijm, wijn en saffraan toe en laat alles ± 10 min. zachtjes koken. Voeg aardappels toe en laat nog 15 min. zachtjes doorkoken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de vis toe, leg het deksel op de pan en laat 4 min. zachtjes doorkoken. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 min. tot alles gaar is. Verwijder de laurierbladeren en takjes tijm. Breng op smaak met zout & peper. Lekker met stokbrood en rouille.
Bereiden ± 35 min.

Tekst Ellen Dekkers Fotografie Studio  5982

Dit recept verscheen reeds eerder in delicious magazine.

bouillabaisse-delicious