boerenkool met biefstuk

Aan de slag met de groente die zo lekker z’n beet houdt. Wanneer je boerenkool met biefstuk vlug roerbakt behoudt hij ook nog eens z’n kleur.

Maak ook eens deze boerenkoolpasta met pesto van Eke…

boerenkool met biefstuk
hoofdgerecht | 4 personen

2 tl maïzena
1 tl fijne kristalsuiker
1 el lichte sojasaus
1 tl donkere sojaus
3 el Chinese rijstwijn (Shaoxing, toko)
700 g haasbiefstuk, in schuine plakjes  van ± 1½ cm
3 el arachideolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el fijngesneden verse gemberwortel
½ tl chilivlokken
120 g baby-boerenkool of fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
gestoomde rijst, voor erbij

Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom. Wentel de plakjes rundvlees erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.

Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.

Roerbak de helft van het rundvlees ± 1 min. tot het bruin kleurt, maar vanbinnen nog roze is. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.

Draai het vuur tot laag. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.

Bereiden ± 15 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON, JEREMY SIMONS, ERIC VAN LOKVEN (KOOLBLAD) STYLING BHAVANI KONINGS,  MICHELLE NOERIANTO, CYN FERDINANDUS (KOOLBLAD) BEREIDING JOHN HENSELER, LUCY BUSUTTIL PRODUCTIE MERIJN TOL

het groenteboekNog meer recepten met boerenkool vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het snel in onze webshop voor jezelf of om cadeau te doen!

boerenkool-biefstuk-delicious