boerenkoolpasta met pesto van Eke

Voor ons nieuwe kerstnummer pakte Eke flinkt uit met 10 fijne bijgerechten, waaronder vijf onweerstaanbare vega. Een van onze favorieten daarvan is deze bijzondere boerenkoolpasta, extra lekker met pesto.

Zin in meer originele en lekkere gerechten met boerenkool? Maak ook eens onze boerenkool met ansjovis en olijven.

boerenkoolpasta

bijgerecht | 4 personen v

300 g boerenkool
2 eieren
125 ml olijfolie
bosje basilicum (± 30 g)
± 350 g pastabloem (fijngemalen  semola di grano duro)
100 g hazelnoten + extra om te bestrooien
ook nodig: pastamachine

Voorbereiden
Kan 1 dag van tevoren.

Blancheer de boerenkool een paar minuten in ruim kokend water met 1 tl zout. Giet af  en spoel koud. Knijp het water eruit en doe de helft in een blender. Doe de eieren erbij,  2 el van de olie en de helft van de basilicum. Maal tot een fijne puree en doe over in een kom. Meng er de bloem en 5 g zout door.

Kneed tot een samenhangend deeg. Als het deeg te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Als het te droog is, een beetje water. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Houd wat blaadjes basilicum apart. Draai van de rest van de boerenkool in de kleine kom van de keukenmachine een pesto met de rest van de olie, rest van de basilicum en de hazelnoten. Breng op smaak met peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Begin 10 min. van tevoren.

Haal het deeg door de pastamachine op de ruimste stand tot het elastisch is (± 3-4 keer). Verdeel het in stukken en vorm er dunne plakken van door de stand van de pastamachine steeds een stukje te verkleinen. Gebruik een beetje bloem om het deeg niet  te laten plakken op het aanrecht. Draai de plakken uiteindelijk door de deegsnijder om er tagliatelle of spaghetti van te maken of snijd met een mes.

Kook de pasta in 2-3 min. gaar in ruim water met 1 tl zout. Giet af en serveer de boerenkoolpasta met de pesto. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes en grof gehakte hazelnoten.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DOSIA BREWER

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

boerenkoolpasta