bietjessalade met picodon

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaas: we raken er niet over uit gepraat. Hadden we onlangs nog een interview met kaaskoningin Betty Koster, in het nieuwe jaar eten we als voorgerecht deze overheerlijke bietjessalade met picodon. De Picodon is een Franse geitenkaas uit het gebied van de Ardèche. De witte korst? Die kun je gewoon eten. No waste!

Meer kaasrecepten? In de januari-editie van delicious. staan recepten van Valli Little. Van eenvoudige pasta tot een weelderig dessert…allemaal met kaas. Nog t/m 29 januari 2013 in de winkel!

bietjessalade met picodon

voorgerecht | 4 personen | v

500 g jonge bietjes, geschild, in vieren
100 ml olijfolie
60 g gepelde hazelnoten
5 g dragonblaadjes + extra voor de garnering
geraspte schil van 1 (biologische) citroen
1 el citroensap
2 kropjes little gemsla
2 Franse picodonkaasjes*

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schep de bietjes in een kom door de helft van de olie. Bestrooi met zout en peper en verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bietjes in 30 min. gaar in de oven.

Doe de hazelnoten in een ovenschaaltje en zet ze de laatste 5 min. bij de bietjes in de oven. Schep de bietjes van de bakplaat en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de olie, citroenrasp en -sap. Trek de blaadjes van de kropjes little gem en verdeel ze over 4 grote diepe borden. Meng de bieten met de dressing en verdeel ze samen met de noten over de sla op de borden. Brokkel de picodon over de salade en garneer met de dragonblaadjes.

*Als alternatief evt. niet te rijpe crottin de chavignol

Bereiden ± 15 min / oven ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL BEWERKING ONLINE REDACTIE DELICIOUS

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

bietjessalade met picodon-delicious