bietenpilav met geitenkaas

Pilav is een Midden-Oosters gerecht met een graansoort , kruiden groenten, peulvruchten en vlees. Wij gebruiken in bietensap gekookte bulgur. 

Probeer ook eens deze filotaartjes met chioggia-biet.

bietenpilav met geitenkaas

hoofdgerecht | 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
250 g kerstomaatjes, in stukjes
300 g bulgur
700 ml biologisch bietensap*
200 g verse doperwten
2 volle el gebroken lijnzaad*
200 g verse geitenkaas, in stukjes
3 el munt, fijngesneden + muntblaadjes voor garnering

Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, de knoflook en wortel 1 min. Bak de tomaatjes 1 min. mee. Schep de bulgur erdoor en bak nog 1 min.

Schenk het bietensap in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Kook de erwten in 6 min. knapperig gaar.

Laat de pilav van het vuur 5 min. rusten. Schep de erwten en het lijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pilav op een schaal. Verdeel er de geitenkaas en munt over en garneer met de blaadjes.

* Bietensap en gebroken lijnzaad vind je in het biologische of reformschap van de supermarkt.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI