De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

biermosterd

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alles wat homemade is, is eigenlijk veel lekkerder. Ook deze zelfgemaakte biermosterd van Mister Kitchen. In delicious.november vind je nog meer recepten voor én met mosterd.

Meer koken met beer? hier 3 ideeën om te koken met donker bier!

biermosterd

50 g geel mosterdzaad
50 g bruin mosterdzaad
200 g ciderazijn
100 ml stoutbier
50 g bruine suiker 2 tl zout

Laat alle ingrediënten, behalve de bruine suiker een nacht weken. Draai alles kort in een kleine keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg dan suiker toe en maal verder tot grove of fijne mosterd. Breng op smaak met zout. Doe in een schone pot en bewaar afgesloten in de koelkast.

NB: biermosterd rijpt met de tijd! De azijnsmaak wordt vrij snel milder.

Bereiden ± 10 min. /   trekken 1 nacht / rijpen ± 1 week tot langer.

RECEPTEN, TEKST, BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR  STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

biermosterd-delicious