Lekker Hollands: aardappelen, vlees en groente. Maar dan met een Franse twist. Deze biefstuk serveer je namelijk met café de parisboter. Alle ingrediënten voor de boter meng je snel in de keukenmachine. Daarna hoeft de boter alleen nog maar op te stijven in de koelkast.
Ook lekker: biefstuk met peperroomsaus en pastinaakfriet
biefstuk met café de parisboter en pastinaakpuree
hoofdgerecht | 4 personen
750 g haasbiefstuk, aan één stuk
1 el olijfolie
450 g kruimige aardappels, geschild, in stukjes
350 g pastinaken, geschrapt, in blokjes
80 ml melk
15 g boter
gestoomde of gekookte sperziebonen, voor erbij
café de paris-boter
125 g zachte boter
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl grove mosterd
2 tl worcestersaus
1 el fijngesneden bieslook
1 el gesneden dragon (groentewinkel of natuurwinkel)
1 el fijngesneden peterselie
2 tl kappertjes (potje), afgespoeld, uitgelekt
2 ansjovisfilets in olie (blikje), uitgelekt, fijngesneden
½ tl kerriepoeder
rasp en sap van ½ kleine (bio)citroen
Meng alle ingrediënten voor de café de parisboter in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het op een vel bakpapier, maak er een rolletje van en draai het papier aan de uiteinden dicht. Laat in ± 30 min. opstijven in de koelkast en snijd de boter in plakjes van ½ cm dik.
Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een ovenvaste koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met de olijfolie,
bestrooi hem met zout en peper en bak hem in 2 min. rondom goudbruin. Zet het vlees in de oven en braad het 20 min. voor rosé of tot het vlees gaar is naar wens. Leg het op een bord. Laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie
5 min. rusten. Snijd het dan in plakjes.
Kook intussen de aardappel en pastinaak in kokend water met zout in 12-15 min. gaar. Giet af en schep ze voorzichtig 30 sec. om in de pan op laag vuur, zodat ze uitdampen. Voeg de melk en boter toe en stamp ze tot een puree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de biefstuk met een plakje café de paris-boter, de puree, sperziebonen en de jus van de biefstuk.
Bereiden ± 40 min. / opstijven ± 30 min. / oven ± 20 min
RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VANESSA AUSTIN, BERNIE SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL
Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.