Eigenlijk waren we al niet echt meer aan het opletten (na de Oranje nederlaag), maar gister werd het dan eindelijk duidelijk: Spanje is Europees Kampioen voetbal. Tijd voor een Spaans recept, lijkt ons. En hoe kan dat beter dan met deze overheerlijke pijlinktvispakketjes met inktvinaigrette. Uit een keuken vol emotie…goh, net voetbal!
hapje, voor 4 tapas
8 plakjes ontbijtspek
1 grote pijlinktvis, schoongemaakt, in heel dunne reepjes, of kleine pijlinktvisjes, in dunne reepjes in de lengte
1 tl inktvisinkt (bij visboer of groothandel)
100 ml zonnebloemolie
Snij de plakjes spek in de lengte doormidden. Neem steeds een bundeltje inktvisreepjes, wikkel er een reepje spek omheen en zet vast met een cocktailprikker.
Bak de pakketjes in een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur totdat het spek knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de inkt door de zonnebloemolie en besprenkel de inktvispakketjes met de inktvisolie. Serveer direct.
Bereiden ± 15 min.
Van Charles Abellan van Comerc 24, Barcelonauit: Tapas, Fiona Dunlop, Kosmos – Z&K uitgevers, ISBN 90 215 3838 5
PRODUCTIE MERIJN TOL FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING INGMAR NIEZEN