ananasburger met spekkoek en steranijssiroop
nagerecht | 4 personen | v
½ grote verse ananas
50 g roomboter
100 g suiker
150 ml verse jus d’orange
1 el Grand Marnier
zwarte peper uit de molen
2 stuks steranijs (toko of natuurwinkel)
plakken spekkoek
vanille-ijs
Steek de bbq aan (of gebruik de grillplaat). Maak de ananas schoon en snijd in niet te dikke plakken.
Smelt voor de steranijssiroop de roomboter in een pan, voeg de suiker toe. Zet het vuur hoog, en laat de suiker al roerende karamellieren in ± 4 min. Wanneer de suiker lichtbruin is, voeg je het sinaasappelsap toe, de Grand Marnier, peper en de steranijs. Laat op laag vuur in ± 20 min. inkoken tot een siroop.
Bestrijk de plakken ananas met de siroop, gril ze enkele minuten per kant en bestrooi licht met peper.
Maak steeds een burger van een plak spekkoek (als je spekkoek groot genoeg is, steek er dan rondjes uit ter grootte van de ananas) en de plakken ananas, of serveer de plakken ananas met de spekkoek ernaast.
Besprenkel met de warme siroop, bestrooi eventueel met zwarte peper en serveer met vanille-ijs.
bereiden ± 30 min.
RECEPTEN REITSE SPANNINGA FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL
Wil je nog meer lekkere zoete gerechten op tafel zetten? Bestel dan hier het delicious. mini-kookboek met 60 zoete recepten.