aardappelsalade met mosselen

Volgens chef-kok Matt Wilkinson is het eigenlijk heel simpel: “koop de beste ingrediënten van goede producenten, en je hebt als kok eigenlijk al gewonnen”. Maak zijn aardappelsalade met producten van goede kwaliteit, dan kan het niet missen!

Mosselen kun je ook in een Spaanse tortilla verwerken. Hoe je dat doet lees je hier!

aardappelsalade met mosselen, zuring & zure room
hoofdgerecht | 4 personen

1 kg mosselen (gooi exemplaren die niet sluiten als je erop tikt weg!)
1 kg (biologische) aardappels of krieltjes
60 g zure room
3 cornichons, in blokjes*
2 blaadjes zuring, gewassen en klein gescheurd*
witte peper uit de molen

Zet een ruime pan op het fornuis, leg de deksel erop en zet 2 min. op hoog vuur. Doe de mosselen erin en giet er 100 ml water op. Leg de deksel weer op de pan en kook de mosselen in 3-5 min. gaar; schud de pan tussentijds. Alle mosselen moeten opengaan.

Zet een vergiet op een kom en giet de mosselen erboven af zodat je het vocht kunt opvangen. Haal de mosselen gelijk uit hun schelpen; gooi exemplaren die niet open zijn weg.

Schil de aardappels en snijd ze eventueel kleiner, tot de diameter van een wijnkurk. Doe in een pan water en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook 10-14 min., of tot de aardappels net gaar zijn. Giet af en laat uitdampen.

Zeef het mosselvocht, breng dit aan de kook en laat tot de helft inkoken; klop dan de zure room erdoor. Giet de dressing over de gare aardappels en hussel voorzichtig. Meng de mosselen erdoor, dan de cornichons en zuring. Doe over in een mooie kom en breng op smaak met witte peper. Proef en voeg eventueel wat zoutvlokken toe.

Perfect met een glas witte wijn en een homp knapperig brood!

* Cornichons zijn te koop bij grote supermarkten. Zuring koop of bestel je bij ruim gesorteerde groentewinkels.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN MATT WILKINSON FOTOGRAFIE JACQUI MELVILLE BEWERKING COLETTE BEYNE

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

aardappelsalade met mosselen