Verlang je vaak naar de eenvoud van een Franse bistro? Simpele gerechten, uitgesproken smaken en porties van perfect formaat. Dat ongedwongen gevoel boots je in een handomdraai thuis na met deze fijne, Franse gerechten. Ga voor lekker klassiek, zoals coq au vin, kip à la normande of een guitige croque madame. Maar ook voor twists ben je in Bistro delicious. aan het juiste adres: kies een vegetarische cassoulet, gerookte camembert of tijmcrêpes!
Tijd voor een vlug tripje naar de (super)markt dus, om vervolgens met een stokbrood onder de arm huiswaarts te keren. Bistro-kleedje op tafel, Franse chansons aan, mooie Franse wijn in het glas en je waant je direct in Parijs. Bon appétit!
Heb je de Franse keuken uitgespeeld en inmiddels meer zin in Italiaans? Dan hebben we 66x Italiaanse inspiratie die je razendsnel op tafel zet.
Franse recepten
![kip a la normande | delicious populairste stoofrecepten 2023](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/12/kip-a-la-normande-300x300.jpg)
![zeebaars & schaal- en schelpdieren-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/12/zeebaars-schaal-en-schelpdieren-met-saus-van-bouillabaisse-300x300.jpg)
![bavette-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2016/07/vleesboek-bavette-300x300.jpg)
![quiche lorraine-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2011/10/F-pag-18-300x300.jpg)
![salade nicoise -delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/02/saladnicoise-delicious-300x300.jpg)
![franse biefsalade met courgette en roquefort | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/07/web-Franse-salade-1-300x300.jpg)
![franse uiensoep - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2017/01/franse-uiensoep-300x300.jpg)
![franse groentesoep-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2011/08/T-pag-28-300x300.jpg)
![gepofte biet met geitenhangop en kruiden van cantine de caron](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/10/Cantine-de-Caron-©-Chantal-Arnts-130-500x500.jpg)
![crostini toastjes - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/12/crostini-toastjes-delicious-500x500.jpg)
![franse lamsschotel | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/09/DEL0913DAILY_06_preview-1-300x300.jpg)
![mosselen op z'n frans | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2015/09/mosselen.jpg)
![franse toast met gerookte geitenkaas | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/07/toast-300x300.jpg)
![salade geitenkaas-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2011/07/F-pag-45-300x300.jpg)
![populairste vega recepten cassoulet 2.0 Yvette](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2022/01/cassoulet-2.0-Yvette-500x500.jpg)
![creme brulee - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/09/creme-brulee-500x500.jpg)
![tournedos met beurre cafe de paris | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2014/09/tournedos_600.jpg)
![sinaasappel hollandaise saus | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2013/11/sinaasappelhollandaise.jpg)
![suprême van bresse-kip met purée robuchon met truffel-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/12/suprême-van-bresse-kip-met-purée-robuchon-met-truffel-300x300.jpg)
![mini-croque madame met gebakken kwarteleitje - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/12/mini-croque-madame-met-gebakken-kwarteleitje-delicious-500x500.jpg)
![coq au vin - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/05/Retro-0465-500x500.jpg)
![camembert-deliciousmagazine](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/10/camembert-deliciousmagazine-500x500.jpg)
![](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/06/onglet-deliciousmagazine-1-300x300.jpg)
![vegetarische paasrecepten Spinazie-tomaatcrèpe - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/10/Spinazie-tomaatcrèpe-500x500.jpg)
![tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/01/tarte-tatin-van-sjalot-en-peer-met-geklopte-roquefort-500x500.jpg)
![spinaziewraps crepes](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/02/14_spinazieflensjes-1-500x500.jpg)
![Chocoladesoufflé - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/01/Chocoladesoufflé-500x500.jpg)
![](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/11/Smokeys-coq-jord-althuizen-delicious-500x500.jpg)
![pruimenclafoutis](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/07/web-DEL0316DIARY_07-500x500.jpg)
![Verlang je vaak naar de eenvoud van de Franse bistro? Janneke Philippi laat je in het Parijse nummer van delicious. zien hoe je thuis superlekker en toch simpel Frans kookt. Maak haar tarte-tatin met sjalotjes bijvoorbeeld eens. tarte tatin met sjalotjes hoofdgerecht | 4 personen 50 g rietsuiker 150 ml rode wijn, bijv. merlot 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid 1 netje sjalotten* (500 g), gehalveerd 1 ei, losgeklopt 150 g veldsla 150 g Franse kaas (bijv. roombrie, zachte geitenkaas, chaumes of port salut), in blokjes 100 g walnoten, grof gebroken 4 el olijfolie extra vierge ook nodig: dichte taartvorm met gladde iets hogere (3-4 cm) wand van 24-26 cm Ø ingevet Kook de suiker en wijn tot de helft in en tot het siropig wordt. Neem de wijnsiroop van het vuur.** Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Leg de plakjes deeg op elkaar en laat elk lapje steeds iets verspringen, zo rolt het makkelijker uit tot een ronde lap. Rol het deeg uit tot een lap van 30 cm Ø. Schenk de wijnsiroop in de vorm en draai de vorm zodat de hele bodem met siroop is bedekt. Leg de sjalotten op het snijvlak dicht tegen elkaar aan in de siroop. Leg de deeglap over de sjalotten en vouw het overhangende deeg naar binnen toe weg, tussen de rand van de vorm en de sjalotten in. Bestrijk het deeg met ei en prik met de punt van een scherp mes enkele keren in het deeg. Bak de tarte tatin in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Was en droog intussen de veldsla. Mocht je nog een sjalotje over hebben, snijd het fijn en meng met de kaas en de noten door de salade. Maak de salade aan met olijfolie en zout en peper. Neem de tarte tatin uit de oven. Leg een schaal erop en keer ze samen, pas op er kan wat hete siroop uitlekken. Snijd de sjalottentaart aan tafel in punten en serveer met de salade. Bereiden ± 25 min. / oven ± 30 min. RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS FOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN * Sjalotten eten we te weinig, uien trouwens ook. Jammer, want ze zijn heerlijk om te stoven, in hartige taarten en geroosterd met zeezout of in pakketjes voor in de oven of op de (winter)barbecue. ** Maak een dubbele portie wijnsiroop: een extra lepel bij de sjalottentaart slaat niemand af. Of bewaar de wijnsiroop koel, maar wel buiten de koelkast. Lekker in dressing, marinade, over ijs en in volle yoghurt met geroosterde amandelen.](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2012/11/tarte-tartin-300x300.jpg)
![tijmcrêpes](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2017/01/tijmcrêpes1-300x300.png)
![croque monsieur-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2013/01/croque-monsieur.png)
![hidde de brabander recepten Franse open appeltaart - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/01/Franse-open-appeltaart-delicious-500x500.jpg)