pompoensoep met kervel en zwarte walnoot

Pompoensoep is een echte allemansvriend. Iedereen is er dol op. Deze versie garneer je met kervel en zwarte walnoten op siroop. 

Rooster een hele pompoen in de oven en serveer parten ervan met salie en honing!

pompoensoep met kervel + zwarte walnoot op siroop

voorgerecht of tussengerecht | 4 personen | v

½ muskaat- of flespompoen van ± 1 kg
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
50 g walnoten, gehakt
750 ml groentebouillon
1 bosje kervel*, grof gesneden
1 potje Eyserhalte zwarte walnoot op siroop
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Stap 1
Snijd de pompoen doormidden. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook, de sjalot en de walnoten 1 min. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 min. zachtjes gaar.

Stap 2
Voeg de helft van de kervel toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en de siroop van de zwarte walnoot.

Stap 3
Snijd de zwarte walnoot met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Schenk de pompoensoep in 4 kommen. Garneer de pompoensoep met kervel en de plakjes walnoot. Giet in elke kom een straaltje extra vierge olijfolie.

* Of neem in plaats van kervel basilicum.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN, SAMANTHA KOOYMAN PRODUCTIE DOSIA BREWER

het groenteboekVoor meer gerechten met groente in de hoofdrol doe je inspiratie op in delicious. hét groenteboek. Bestel het bij ons in de webshop voor jezelf of voor een foodie friend.

pompoensoep met kervel