nr.1 foodmagazine

kerstdrankjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Behalve wijn kun je natuurlijk ook kiezen voor bijpassende bieren of een combi met cocktails! Shake een klassieke margarita, mix een hippe gin & tonic of ‘stir’ een amaretto sour. Er is genoeg keuze aan kerstdrankjes. Cheers!

Geen drankje zonder hapje. Klik snel verder voor de lekkerste appetizers en borrelhappen…

kerstsdrankjes

amaretto sourAmaretto sour 

Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect.

 

french 75nieuwjaars cocktail french 75

Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw. Hij zou echter ook niet misstaan als welkomstdrankje op een kerstdiner.

 

gin-tonicgin & tonic met cranberry

Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt.

 

kruidige zoete rode wijn

Als de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, zijn we echt toe aan iets warms. Én iets kruidigs. Dit warme kacheltje – in de vorm van een Zwitserse drank – maakt het allemaal net iets aangenamer.

 

Tommy’s margharita

De zachte agave-siroop tegenover de heftige limoensmaak zorgt voor een mooi evenwicht tussen zoet en zuur in deze versie van de klassieke margharita.

kerstdrankjes