nr.1 foodmagazine

7 x hapjes voor bij de borrel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ontvang je gasten met een hapje en een drankje? Serveer appetizers om de lekkere trek op te wekken en het huis vast in heerlijke geuren te hullen. Maak vegetarische wortelkoekjes of bitterballen met serranoham en manchego. Kies voor wildzwijn-chorizoburgers met perenchutney of garnalenkroketjes. Of  serveer een mix van allerlei verschillende kleine gerechtjes op hapklare lepels.

De lekkerste kerstdrankjes vind je op deze pagina…

7 x hapjes voor bij de borrel

Garnalen- en kreeftkroketgarnalenkroketjes

Garnalenkroketjes zijn onweerstaanbaar; krokant van buiten, zacht van binnen. Eet ze met mayonaise, mosterd is te sterk

 

 

hapjes op een lepel

hapjes op een lepel

Geef je een feestje met kerst? Dan zijn kleine hapjes onmisbaar! Wij geven een suggestie van een aantal simpele hapjes geserveerd op een lepel. Makkelijk om te maken en makkelijk om op te eten!

wortelkoekjes

wortelkoekjes met harissa en yoghurt

Deze zoetige, kruidige wortelkoekjes krijgen een lekker nootachtige smaak door de kikkererwten. Serveer ze met harissa-yoghurt en waterkers of een groene salade.

 

 

oesters met jalapeños

oesters met ceviche relish

Maak oesters nóg lekkerder door ze te garneren met verschillende ingrediënten, zoals jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en de jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal voor een lekker kersthapje. Je vindt hier ook een link naar tips om oesters te openen.

 

bubbels & bitterballen met serrano en manchego

Delicious.friend Yvette van Boven bedacht deze serrano-manchegobitterballen, heerlijk met een Spaanse cava. Al helemaal wanneer je deze zelf maakt! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze bitterballen maakt. Je kunt ze trouwens makkelijk een paar dagen van te voren maken en invriezen! Ideaal als je vast wat dingen wilt voorbereiden voor je kerstfeest.

 

mini wildzwijn-chorizoburgersminiburgers met wildzwijn en chorizo

Deze mini wildzwijn-chorizoburgers zijn kleine smaakbommetjes! De pittige chorizo en de fris zoete perenchutney is een heerlijke smaakcombinatie! Kleine hamburgertjes met een satéprikker erin zijn super feestelijke kersthapjes!

 

tempura met vijgen en kakifruit + geitenkaasdip

Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Dit past perfect bij dit kersthapje met tempura en hartige geitenkaasdip.

kersthapjes